Tuesday, October 28, 2008

Bosannya Hari Ni.....

Hari ni start masuk keje balik setelah bercuti 3 hari... Masuk keje macam blur2 je, siap otak jem tuhhh. Ini baru cuti 3 hari, lom lagi 2 bulan huahuahua.. Sebab syok sgt dok kat umah. Men ngan anak-anak, men ngan bini (hehehe), lepak-lepak kat depan umah, berkebun, tengok ikan flower horn aku makan cacing beku, syok nyerrr.. Tambahan pula anak aku nurin n alya makin membesar dan mereka semakin mengerti apa yang papa n mama nya cakap. Tu yang kalau nak cakap ngan bini aku yang censored2 kena eja perkataan tersebut. Kalau tak memang nurin asik cakap nak nak nak...... Lotih den nak melayannya.

Monday, October 13, 2008

How to know if the milk products made in China or Taiwan

With more and more milk products from China and Taiwan having problem. Here is a way to differentiate Taiwan made products and China made products : by looking at first three digits of its Bar Code.

If the 1st 3 digits are 690, 691 or 692 - China made....
If the 1st 3 digits are 471 – Taiwan made....


So kawan-kawan, if u love u'r child please make sure milk products not from China.....

Monday, October 6, 2008

Syoknyer Cuti.....

Untuk makluman korang, arini dan esok aku cuti.....Beshnyerrr. Ingatkan cuti ni bole la rileks-rileks tapi lagi penat rupenya. Mane taknyer masa ari cuti ni la aku kemaskini landskap depan umah, pastu berkebun belakang umah, dalam umah jangan citer la lagi la macam-macam aku buat. Tu yang penatnyer len macam skit. Kalau aku tak buat keje sume-sume ni sape lagi yang kena buat..Blakang aku jugak.. Nak amik bibik tak mampu la. Sape-sape yang baik hati nak pinjamkan bibik korang kat aku, silalah post komen korang kat ruangan yang disediakan. Aku sangat-sangat berbesarhati menerimanya. Hehehe

Sebelum aku cuti raya, aku ingat nak renew roadtax moto aku. Last-last tak boleh renew. hangin je waaaa.. Aku hingatkan ape la, rupe-rupenyer aku ade saman trafik yang lom lagi disettlekan.. Da lama da saman ni, aku hingat ade la 2-3 tahun yang lepas tapi baru sekarang diaorang tuntut. Untuk pengetahuan korang, JPJ da link ngan polis. Adohhhhh.. Time-time raya ni pulak polis-polis tuntut bayaran saman kat aku, mane la aku ade duit nak bayo.. Kalau stakat 10 sen 20 sen tu leh la, ni beratus-ratus daaaaa... Mane aku nak korek duit ni. Len la kalau raya ni aku dapat duit raya, memang aku g raya rumah satu malaysia, buat collection. Nanti leh la duit tu aku settlekan bayar saman Huahuahua.....

P/S : Jangan marah ye abg polis, nanti ade duit aku settlekan eik....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Birthday

  • Aku - 2 Oktober
  • Ma Mil - 19 Ogos
  • Nurin Hidayatullah - 10 Januari
  • Nurin Alya Fatihah - 21 Januari
  • Omak Aku - 21 September
  • Bapak Aku - 21 April