Friday, April 24, 2009

Ikan Flower Horn Ikan Peliharaanku...

Aziz kota cakap ikan flower horn ni ikan yg dogel, betul ke? Aku pun tak tau la....... Tapi yang pastinyer aku ade bela seekor ikan flower horn kat umah.....

Jeng jeng jeng, inilah ikan flower horn yang aku cakapkan:





Bersyukurlah dengan apa yang ada...Yang penting jangan membazir

Kuliah jumaat...... Sila klik kat link ni......

http://www.cultureunplugged.com/play/1081/Chicken-a%20la%20Carte

Wednesday, April 22, 2009

Aloevera Giant?


Masa ari senin yang lalu bini aku ajak aku g crocs kt ikano.....Aku ok aje. Semasa on da way nak cari kedai crocs aku tenampak lak aloevera giant. Siap aku tanye kat budak sales yang jaga kat situ, pokok ni nak jual ke? Adooooyaaaiiii...... Punya la aku teringin nak sangat pokok tuhhh. Ini pokok memang sudah lama aku cari, tapi tak jumpa-jumpa. Sekali jumpa terus aku amik gambar... Hua hua hua.. Kalau korang nak tau, aloevera ni boleh dibuat sup, jus aloevera dan lain-lain la. Al maklum la zaman sekarang ni sume da segera, apa salahnyer klu kite amik yg fresh from farm........

Sape-sape tau kat mane aku leh beli pokok ni, inform aku eik.... Nanti leh la aku masakkan sup aloevera :o)





Buah Anggur Semakin Membesar...








Friday, April 17, 2009

Pokok MUlberi Sudah Berbuah

Kat depan umah aku ade 2 pokok mulberi yang aku tanam bulan 12 tahun lepas. Awal bulan mac 2009 aku prun n bulan ni sudah mengeluarkan buah.. Eeeee sukenyer...Insyaallah dalam bulan depan masak buahnya.. Sape2 yang teringin nak merasa buah mulberi jemputlah datang umah aku.. Alamat cari sendiri.. Hua hua hua.




Thursday, April 16, 2009

Kenapa 'Budak Besar' Kena Kawen?

Udin baru berusia 4 tahun.
Dia tahu yang minggu depan kakaknya yang sulung akan berkahwin.
“Kakak….kenapa akak mesti kahwin?”Tanya Udin petah.
“Nanti Udin dah besar, Udin tau sendiri la….”, jawab Kakak Udin.
Nyata Udin tidak berpuas hati dengan jawapan tersebut.

Esoknya seperti biasa, Udin akanbertandang ke rumah Harun dan Karim apabila balik dari kelas mengaji Quran.
Harun dan Karim merupakan sahabat baik dan mereka menyewa sebuah rumah berhampiran dengan rumah keluarga Udin. Mungkin kerana sama-sama masih teruna, Udin selesa duduk melepak di rumah Harun dan Karim walaupun umur mereka jauh berbeza.
Semasa Udin sampai ke rumah bujang tersebut, Harun dan Karim sedang asyik menonton cerita kegilaan mereka, CSI-Vegas.
“Harun, kau tolong garu belakang aku! Aduh, gatalnya!” Pinta Karim.
“Ah, tak kuasa aku! Tulah! Aku suruh kahwin kau tak nak.
Kalau tak, boleh gak bini kau tolong garu belakang.”Balas Harun pula.
Udin tiba-tiba berasa amat gembira. Kini dia sudah dapat jawapannya.

“Kakak! Saya dah tahu sebab apa kakak kahwin!” Kata Udin dengan girang.
“Sebab apa?” Tanya Kakak Udin.
“Sebab gatal belakang!” Jawab Udin dengan yakin.
Bapa mereka yang terdengar perbualan Udin dengan kakaknya itu menyampuk, “Salah nak…sebenarnya gatal depan….”

Hua hua hua....... Lu pikiq la sendiri....

Mane Nurin N Mane Alya


Saje nak buat entry ni... Sebab ramai orang cakap yang dua-dua anak aku ni 'twin'? Ni aku nak kabo skit, secara realitinya memang nampak macam 'twin' tapi sebenarnye 'look twin' je sebab masing-masing ade tarikh lahir sendiri walaupun tempat mereka dilahirkan same iaitu hospital serdang n bulan dilahirkan jugak same iaitu bulan januari... Nak tau samaada anak-anak aku ni 'look twin' ataupun tidak, korang renung-renung la eik...



Nurin Alya Fatihah Binti Ahmad Shafie Rahim



Nurin Hidayatullah Binti Ahmad Shafie Rahim




MSS 2009

MALAYSIAN SUPER SERIES CHAMPIONSHIP 2009
'
DATE
18.04.2009 - Qualifying
19.04.2009 - Race Day
'
TRACK
Venue: Sepang International Circuit
'
DESCRIPTION OF EVENT
A five (5) round Championship for motorcycles of various categories, specified hereunder:
a. Series Production Motorcycles up to 135cc Two Stroke air cooled engines
b. Superbikes Above 650cc 3 or 4 cylinder engines or 750cc 2 cylinder engines
c. Super Sports Up to 650cc 3 or 4 cylinders or 750cc 2 cylinder engines
d. Superstock
e. 125 GP
f. Kawasaki Cup
g. Bikerz Mag
'
'
MARILAH DATANG BERAMAI-RAMAI.........KITA KASI KECOH SATU LITAR SEPANG
'
C U There :o)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Birthday

  • Aku - 2 Oktober
  • Ma Mil - 19 Ogos
  • Nurin Hidayatullah - 10 Januari
  • Nurin Alya Fatihah - 21 Januari
  • Omak Aku - 21 September
  • Bapak Aku - 21 April