Monday, January 25, 2010

Entry Anak-anak Guwey...

Entry dicilok dari http://mamanurins.blogspot.com/ . Biase la maleh nak taip. Wakakakaka

Nurin Hidayatullah

1. She is three (3) years old now.
2. Bila kita tanya "berapa umur kakak?" Her answer would be "5 tahun".
3. Is undergoing potty training now. Its almost a week since last Satuday. I can say that she is under control. The teacher also supporting her training @ school
4. Everyday must watch Upin Ipin Geng (at least once a day)
5. I bought her mini compact powder natural (J&J) and a comb. Suka sangat main make-up aku sampai aku sanggup tak make up langsung bila kuar dengan dia
6. Cakap petah sangat...
7. During weekend, I always tease her to go to school. She replied "Tak nak school. Kakak nak sarapan kat luar" Luar meaning kat our garden which we did it almost during weekend.

Nurin Alya Fatihah

1. She is two(2) years old
2. Can speak a bit but sometimes hardly to understand her message
3. Is cepat tangan. Pantang biarkan apa-apa mesti dia kacau punya
4. The teacher said she is Kaki Buli. Mangsa utamanya ialah Kakak Nurin
5. Same kind like her sister. Everything Nurin got, she must also have. If not, the world would turn all around.
6. Got a bf already..huhu. The teacher adores her so much.




Gambar diambil semasa celebrate birthday
Nurin (3 tahun la) & Alya (2 tahun la) kat school...

Tuesday, January 12, 2010

Bangun pagi....Bla bla bla

Nurin telah mengajar aku satu lagu yang dia belajar di skoll (smartreader). Tajuk lagu ialah Bangun Pagi. Meh aku tulis liriknya disini.

Bangun pagi
Gosok gigi
Cuci muka
Mandi-mandi
Pakai baju
Minum susu
Pergi sekolah
Baca buku...

Alya pulak ajar aku lagu yang sama tapi lirik yang berlainan. Ini liriknya...

Lalalala
Lalalala
Lalalala
Lalalala...... hu hu hu..... Walaupun ini saja liriknya tapi semangat beb dier nyanyi. Menghiburkan hati jugak kepada sesiapa yang mendengarnya :). Kiut jerrr

Pagi tadi macam malas je aku nak g keje. Siap da terpikir dalam paler otak nak EL. Sekali teringat lak aku ade task yang nak kena siapkan pada 13.1.2010. Ape lagi ku gagahkan diri untuk menyiapkan diri, dan akhirnya sampai jugak aku ke opis pada pukul 8.23 pagi. Apa lagi da sampai opis kena la buat keje, so aku nak buat keje la niiii... Calooooo

Monday, January 11, 2010

Happy Birthday Nurin Hidayatullah ke 3

Semalam (10.1.2010) adalah hari jadi nurin hidayatullah yang ke 3. Papa doakan semoga nurin panjang umur dan sihat walafiat dunia akhirat dan bakal menjadi insan yang akan berbakti bukan sahaja kepada ibubapanya tetapi juga kepada agama, bangsa dan negara. Perghhh semangat patriotik la pulak.

Semua ahli keluarga ku (papatok, mamatok, uncle don, aunty dila, uncle boy & aunty pat) mengucapkan selamat hari jadi kepadanya. Tak tau la dia paham ke tak. Siap dapat hadiah. Yang tak tahan nurin alya fatihah pun dapat hadiah (in advance - kalau ikutkan DOB alya 21.1.2010) tak kisah la. Terima kasih kepada semua kerana telah membahagiakan cahayamata ku ini.

Mama siap buatkan nurin & alya kek ceklat moist alien. Sedap tuhhh... Tiba-tiba lak terliur. Ni yang kena balik rumah cepat-cepat. Nak mentekedarah balance2 kek ceklat yang ada. Sape-sape yang teringin boleh la berkunjung ke Big Apple, beli sendiri donut alien.

Papa & mama juga akan merancang untuk mengadakan sambutan hari jadi nurin & alya (sambutan harijadi disekalikan) di Smartreader (skool nurin & alya) untuk diraikan bersama-sama kawan pada 15.1.2010. Tungguuuu ye......

Sambutan harijadi nurin & alya juga akan diadakan dikalangan ahli keluarga dalam masa terdekat. Insyaallah.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Birthday

  • Aku - 2 Oktober
  • Ma Mil - 19 Ogos
  • Nurin Hidayatullah - 10 Januari
  • Nurin Alya Fatihah - 21 Januari
  • Omak Aku - 21 September
  • Bapak Aku - 21 April