7. Garam secukupnya
8. Gula secukupnya
9. Sedikit tepung jagung
10. Black pepper sedikit
Mesti korang tertanya-tanya camne ruper Tom yam kung adabi dan Tom yam putih adabi? Ni haaaa aku cari kat pakcik google. So kalau gambar-gambar ni telah dihakmilikkan oleh blogger lain, kirer aku buat free marketing la tuk korang eik.
Paket tom yam kung adabi
Paket tom yam putih adabi
Cara-cara membuatnya:
1. Masukkan bahan A dan masak dalam air (terpulang nak letak air berapa banyak) sehingga mendidih.
2. Masukkan ayam dan masak lama sikit. Aku soh masak lama sikit sebab aku suke gigit tulang-tulangnya.
3. Agak-agak ayam dah masak letak pulak bahan B. Nak letak berapa banyak terpulang kepada citarasa masing-masing....
Selamat mencuba.
No comments:
Post a Comment